flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Подання та надсилання до суду процесуальних та інших документів

29 грудня 2017, 14:12

    Відповідно до підпунктів 15.1, 15.3 пункту 15 розділу XIII «Перехідні положення» Цивільного процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства України (в новій редакції) до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи подання, реєстрація, надсилання процесуальних та інших документів, доказів, формування, зберігання та надсилання матеріалів справи здійснюються в паперовій формі; розгляд справи у суді здійснюється за матеріалами справи у паперовій формі.

  Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування Державною судовою адміністрацію України у газеті "Голос України" та на веб-порталі судової влади оголошення про створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

  В разі відправки заяв та інших документів по справах електронною поштою, просимо підписувати такі документи електронно-цифровим підписом та надсилати файл підпису разом із документами.

   Документ надісланий електронною поштою без електронно-цифрового підпису вважається не дійсним та до уваги не береться. 

    Відносини, які виникають у процесі створення, використання та знищення електронних документів , врегулювані Законами України від 22.05.2003 852-IV «Про електронний цифровий підпис», від 22.05.2003 № 851 -IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та іншими підзаконними нормативно-правовими актами.

   Положеннями зазначеного законодавства електронному документу, підписаному електронним цифровим підписом , надається юридична сила, а електронний цифровий підпис має статус аналога власноручного підпису, що створює правову основу для його застосування і здійснення юридично значущих дій шляхом електронного документообігу.

   Електронний цифровий підпис накладається за допомогою особистого ключа і використовується суб'єктами електронного документообігу для ідентифікації підписувача, а також для підтвердження цілісності даних в електронній формі, що перевіряється за допомогою відкритого ключа.

Що таке електронний цифровий підпис і як його отримати