flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чемеровецький суд ухвалив вирок 22-річній місцевій жительці за придбання і зберігання психотропної речовини в особливо великих розмірах

06 вересня 2023, 10:21

П’ять років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням на 3-річний іспитовий строк – таке покарання призначив Чемеровецький районний суд жительці смт Чемерівці, визнавши її винною у незаконному придбанні та зберіганні психотропної речовини в особливо великих розмірах (частина 3 статті 309 Кримінального кодексу України).

22-річну мешканку селища поліція затримала у грудні минулого року на пошті під час отримання посилки з амфетаміном. Наркотики вона замовила через Інтернет для власного вживання. Маса амфетаміну, який правоохоронці виявили у посилці, склала 27,69853 г – це особливо великий розмір.

Свою вину в інкримінованому злочині обвинувачена повністю визнала та щиро розкаялася. Суд врахував це як обставини, що пом’якшують покарання. Таких, що обтяжують, – не встановив.

«Суд враховує, що обвинувачена позитивно характеризується за місцем проживання, щиро розкаялася у вчиненому, на обліку у лікаря психіатра та лікаря нарколога не перебуває, а тому  суд  вважає за необхідне призначити їй покарання в межах санкції, передбаченої ч. 3 ст. 309 КК України», – йдеться у вироку.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.