flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок у справі жителя Кам’янець-Подільського району, обвинуваченого в незаконному поводженні зі зброєю і боєприпасами

02 листопада 2023, 11:39

Чотири роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням на 2 роки іспитового строку – таке покарання призначив Чемеровецький районний суд 45-річному жителю Кам’янець-Подільського району, визнавши його винним у придбанні, зберіганні та носінні вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України).

Мисливський карабін «ФОРТ 207» та 28 набоїв до нього, придатних до стрільби, у жителя  Кам’янець-Подільського району поліцейські вилучили під час санкціонованого обшуку його помешкання. Обвинувачений – військовослужбовець, котрий мав досвід поводження із вогнепальною зброєю і бойовими припасами та знав вимоги законодавства України про те, що вогнепальна зброя та бойові припаси належать до речей, які вилучені із цивільного обороту і не можуть знаходитися у власності громадян без спеціального дозволу.

Коли й за яких обставин чоловік придбав карабін і набої, досудове слідство не встановило.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. За його словами, нарізну вогнепальну зброю і набої до неї він придбав у період з квітня по листопад 2022 року, переніс їх до помешкання, де й зберігав до обшуку.

Визнання вини та щире каяття суд врахував як обставини, що пом’якшують покарання, а рецидив злочинів – обставиною, що його обтяжує.   

«Судом встановлено, що [обвинувачений] щиро розкаявся у вчиненому, на обліку у лікаря-психіатра та лікаря-нарколога не перебуває, за місцем проживання характеризується позитивно, а тому суд, враховуючи вимоги ст. 65, ст. 66 КК України, вважає можливим призначити покарання в межах санкції, передбаченої ч. 1 ст. 263 КК України (…) у виді позбавлення волі з встановленням іспитового строку», – йдеться у вироку.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.