flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд на три з половиною роки обмежив волю жителю Летави, що вдруге за рік нападає на односельців з кулаками

06 грудня 2023, 12:00

Чемеровецький районний суд визнав 27-річного жителя с. Летава Кам’янець-Подільського району винним у заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я потерпілому (частина 2 стаття 125 Кримінального кодексу України), та призначив йому остаточне покарання – 3 роки 6 місяців обмеження волі.

Як встановив суд, 29 серпня 2023 року у с. Летава біля магазину під час словесного конфлікту обвинувачений побив 43-річного односельця. У потерпілого медики діагностували перелом кісток носа, синяки та чисельні садна на голові.

Свою вину обвинувачений визнав, сказав, що частково відшкодував матеріальні збитки побитому чоловікові на суму 4 000 гривень.

При визначенні міри покарання суд врахував його щире каяття, визнання вини, часткове відшкодування завданих збитків, як обставини, що пом’якшують покарання. Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченому, визнав вчинення  кримінального проступку у присутності дитини.

Це правопорушення молодик вчинив менш ніж за тиждень після ухвалення йому вироку у справі побиття за схожих обставин іншого односельця, якому він завдав тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості (перелом кісток носа, очниці, ЗЧМТ). Суд тоді призначив йому покарання у виді 3 років обмеження волі зі звільненням від його відбування на такий самий іспитовий строк.

Відтак до визначеного обвинуваченому покарання за ч. 2 ст. 125 КК України у виді 1 року обмеження волі суд частково приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком, остаточно засудивши його до 3 з половиною років обмеження волі.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.