flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбудеться перший всеукраїнський форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього»

12 травня 2017, 16:04

      Комунікаційний комітет системи правосуддя (Вища рада правосуддя, Верховний Суд України, Рада суддів України, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, Національна школа суддів України, Державна судова адміністрація України), Українсько-канадський Проект підтримки судової реформи в Україні, Центр демократії та верховенства права, ГО «Детектор медіа», Інститут масової інформації, Національна спілка журналістів України 22 травня 2017 року в період з 8:30 до 17:00 год. проведе в кожному обласному центрі України (в тому числі і м.Хмельницькому) на базі територіальних управлінь Державної судової адміністрації України регіональні форуми «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього» у режимі відеоконференцзв`язку за участі представників територіальних управлінь Державної судової адміністрації України, суддів-спікерів, прес-секретарів судів, голів судів, представників районних та обласних ЗМІ.

      Перегляд відеотрансляції форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього» (м. Київ) буде проведений із можливістю ведення дискусії за участю запрошених осіб.                                                                                                                                Мета заходу – запровадити щорічний загальнонаціональний форум для обговорення нагальних проблем взаємодії судів та ЗМІ, спільно виробити, схвалити та впровадити правила співпраці, що ґрунтується на взаємній підтримці незалежності судової влади та праві на свободу вираження, а також створити постійно діючий Всеукраїнський комітет взаємодії судів та ЗМІ для оперативного реагування на виклики комунікації.

      У рамках трьох сесій планується обговорити проблемні питання взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації, ознайомитись із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ, а також поділитись думками щодо етичних стандартів співпраці.

      Зворотній зв'язок із форумом у м. Києві відбуватиметься через чат (буде повідомлено на форумі). Учасники регіональних форумів зможуть подавати коментарі та запитання до панелей та дискусій, які будуть озвучуватися під час обговорення в м. Києві.

       Акредитація представників засобів масової інформації проводиться до 15:00 год.  19 травня 2017 року за телефоном: /044/ 481-06-36.