flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На захисті прав і свобод

27 жовтня 2017, 14:10

       За підсумками роботи Чемеровецького районного суду за перше півріччя 2017 року судом розглянуто 247 матеріалів кримінального провадження, з них: 61 справу кримінального провадження, 27 справ в порядку виконання судових рішень, 143 справи за клопотаннями слідчого чи прокурора та інших осіб, 10 справ за скаргами на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування, 5 справ за заявами про відвід під час досудового розслідування, 1 справу про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

          35 справ кримінального провадження розглянуто із постановлення вироку, згідно яких засуджено 36 осіб,  з них:  до позбавлення волі – 5 осіб, до обмеження волі – 1 особу, до арешту - 2 особи, до громадських робіт – 8 осіб, до штрафу – 8 осіб, звільнено від відбування покарання з випробуванням 12 осіб.

          Із закриттям провадження в справі та звільненням від кримінальної

відповідальності розглянуто 26 справ кримінального провадження щодо 26 осіб.

        Протягом першого півріччя 2017 року судом розглянуто 308 справ в порядку цивільного судочинства, з них: 220 справ за позовними заявами, 58 справ за заявами окремого провадження, 2 справи за заявами по видачу судового наказу, 5 справ за заявами про перегляд заочного рішення, 2 справи за заявами про перегляд судових рішень у зв’язку з  нововиявленими обставинами, 2 справи за скаргами на дії, бездіяльність державного виконавця, 26 справ за клопотаннями, заявами, поданнями у порядку виконання судових рішень та рішень інших органів.

        У першому півріччі 2017  року судом розглянуто  14 справ адміністративного судочинства, з них: 13 справ за позовними заявами та 1 справу за заявою про скасування заходів забезпечення позову.

         Протягом першого півріччя 2017 року судом розглянуто 151 справу про адміністративні правопорушення, за результатами розгляду яких накладено  адміністративні стягнення на 79 осіб, застосовано заходи впливу, передбачені ст.24-1 КУпАП, щодо 17 неповнолітніх та закрито провадження по справах даної категорії відносно 57 осіб, в тому числі: звільнено від адміністративної відповідальності при малозначності правопорушення 20 осіб; закрито провадження щодо 14 осіб у зв’язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення та щодо 20 осіб у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

       В апеляційному порядку переглядались ухвалені (постановлені) Чемеровецьким районним судом у першому півріччі 2017 року судові рішення в 8 кримінальних провадженнях та в 1 справі за заявою про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, в 13 цивільних справах позовного провадження та в 1 цивільній справі за заявою про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, в 9 адміністративних справах та в 1 справі за заявою в порядку виконання судового рішення, в 3 справах про адміністративні правопорушення. 

       Кількість справ різних категорій, які переглядались в апеляційному порядку, становить 4,2% від загальної кількості розглянутих справ (831 справа).

      Кількість скасованих судових рішень по справах різних категорій становить 1,4 % від кількості ухвалених судових рішень, кількість змінених судових рішень по справах різних категорій становить 0,36 % від кількості ухвалених судових рішень.

         У 2016 році в Чемеровецькому районному суді судочинство здійснювали двоє суддів, у першому півріччі 2017 року - четверо суддів.

         Середньорічна навантаженість на одного суддю за перше півріччя 2017 року становить 208 справ.

      Серед судів Хмельницької області Чемеровецький районний суд в першому півріччі 2017 році зайняв п’яте місце по навантаженню на суддів після Хмельницького, Кам’янець-Подільського, Шепетівського та Славутського міськрайонних судів. 

         Проте з 20 липня 2017 року суд працює в складі трьох суддів, а отже навантаження на суддів знову зросло.